BİLGİSAYARDA DOSYALARINIZA EN KOLAY YOLDAN ŞİFRE KOYMAK

Bilgisayarımıza bizden başka kişiler erişebiliyor ve belki de hackleneceğimizden korkuyoruz? O halde sizlere tavsiyem sizden başka birinin görmesini istemediğiniz dosyaları şifrelemeniz. Bunu yapmanın çok basit bir yolu var. Hiç özel bir program kullanmanıza gerek yok. Günlük hayatımızda sık sık kullandığımız rar programıyla bu işlemi basit bir şekilde yapabiliriz.
Winrar ile arşivlediğimiz bir dosyayı istediğimiz karakterlerle şifreleyebiliriz. Yüksek güvenlikli şifreler kullanarak bunların çözülmesini imkansız hale getirebiliriz. Şimdi bu nasıl yapılıyor biraz bahsedelim.
İlk önce yapmanız gereken şifrelemek istediğiniz dosyay sağ tıklamak.
Sağ tık menüsünde görülen Arşive ekle satırına tıklayın. Bu satır eğer Winrar kullanıyorsanız çıkacaktır. Winrar’ın deneme sürümünü ücretsiz kullanmak mümkündür.
dosyasifrele1
Arşive ekle dediğinzi zaman yeni bir pencere açılacak ve burada arşive istediğiniz bilgileri girebilirsiniz.
Açılan pencere “genel” sekmesinde açılır. Bu kısımda görselde gördüğünüz üzere “parola seç” butonu var. Tıklayın.
Yeni açılan sayfada aynı parolayı iki kere girin. Parolayı göster dediğiniz zaman o anda ne yazdığınızı görürsünüz. Başkası bunu görmez. Sadece doğru yazılmışmı görmek içindir.
dosyasifrele2
“Dosya isimlerini şifrele” seçeneğini işaretlerseniz arşive tıklandığında arşiv açılmadan şifre isteyecektir. İşaretlemezseniz ilk önce arşiv açılır, içerideki dosyayı kullanmak istediğiniz zaman sizden şifre ister. Siz dosyaların hiç görünmemesini istiyorsanız bu seçeneği işaretleyin.
Dosyaları şifrelemek için en güvenli ve basit yol budur. Ayrıca çok hızlıdır. Dosya boyutu büyükse bilgisayarın durumuna göre arşivleme işlemi uzun sürebilir.
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Unknown

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder